Mijn naam is Jelle van der Munnik, 23 jaar. Ik ben geboren in Amsterdam maar getogen in Schagen. Als klein jongetje wilde ik altijd piloot worden, dus was de keuze om na de HAVO een luchtvaartopleiding te kiezen, geen verrassende. Ik koos voor de Aviation Academy aan de Hogeschool van Amsterdam. De overgrote meerderheid van de studenten die start met die opleiding wil piloot worden. Tijdens de opleiding kwam ik, en velen met mij, erachter dat het beroep piloot anders is dan we dachten. Het beroep past niet bij mij en de (toen) zeer slechte baangarantie hielp ook niet mee. Desondanks vind ik het luchtvaartwereldje wel een  interessante, dus ik heb mijn opleiding wel gewoon afgerond.

Ik was net 21 toen ik mijn studie afrondde en voelde me persoonlijk nog lang niet klaar voor een vaste baan. Ik wilde de wereld zien, ik wilde nergens aan vastzitten. Ik ben in de unieke positie dat ik nog niet vastzit aan verplichtingen die een wereldreis van anderhalf jaar in de weg kunnen zitten, dus de tijd was rijp om te gaan!

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik ervoor heb gekozen om te fietsen. Ik heb voor de fiets gekozen omdat ik van fysieke uitdagen houd en omdat ik ervan overtuigd ben dat het de beste manier is om nieuwe culturen/gebieden te leren kennen. Je komt langs veel onbekende plekken waar je geen andere toeristen zult aantreffen (tenzij je andere fietsers ontmoet, natuurlijk!) En hoe gaaf is het om op eigen spierkracht, met wat eten en drinken als brandstof, een heel continent te doorkruisen? Ik heb er bewust voor gekozen om niet vanuit huis te starten (en naar bijvoorbeeld Azië te fietsen), omdat ik geen geleidelijke overgang wilde van het bekende naar het onbekende. Ik wilde gedropt worden in een voor mij onbekend gebied. Ik ben gestart in Sydney (Nova Scotia, Canada) omdat ik het wel een grappige uithoek vond op de kaart en omdat daar een kleine luchthaven is waar ik gedropt kon worden met mijn fiets en al mijn spullen.

Op mijn site kun de verhalen over mijn reis lezen. Mocht je interesse hebben, via deze link kun je je registreren om een update te krijgen als ik wat nieuws op de website zet.

Jelle

©2019 by Jelle.